Sāļās ķimeņu siermaizītes ar Pupuchi miltiem

Lai pagatavotu šo garšās bagāto un ļoti sātīgo zupu,

Tev vajadzēs:
Pagatavošana

Kaltētās cūku pupas iemērc aukstā ūdenī uz astoņām stundām vai uz nakti. Visus dārzeņus nomizo un sagriez aptuveni 1 cm kubiņos, bekonu tāpat. Piemērota izmēra katlu uzkarsē uz
mērenas liesmas, ielej eļļu un ieliec sīpolus un bekonu. Laiku pa laikam apmaisot, cep, līdz tie sāk iegūt zeltainu krāsu, tad liec klāt selerijas kātus un pēc brīža arī burkānus. Pieber sāli un piparus. Kad burkāni un selerijas ir gandrīz gatavi, pievieno kartupeļus, seleriju sakni, nosusinātas izmērcētās pupas un visu pārlej ar saldu krējumu un ūdeni – atkal sāli un piparo pēc garšas. Vāri, līdz kartupeļi un pupas ir mīksti, tad
pievieno smalki grieztus pētersīļus un pēc divām minūtēm ņem no liesmas nost.

Zupu var ēst klasiskajā versijā vai kā biezzupu – spēcīgākai garšai un tekstūrai dekorē ar grauzdētajām pupām.

Lai labi garšo! 

Apskati arī

Līdzīgas receptes