Kale kāposta un cūku pupu minestrone

Lai pagatavotu šo veselīgo un uzturvielām bagāto maltīti,

Tev vajadzēs:
Pagatavošana

Kaltētas cūku pupas uz astoņām stundām (vai uz nakti) iemērc aukstā ūdenī. Visus dārzeņus nomazgā, nomizo un sagriez. Cieto sieru sarīvē uz smalkas rīves, bet garoziņu saglabā. Kale kāposta lapas noskalo un saplucini, atdalot tās no kātiem. Ņem piemērota izmēra katlu un uzkarsē uz vidēji spēcīgas liesmas, pielej eļļu, ieliec sīpolus, burkānus, puravus, seleriju kātus un šķipsnu sāls, maisot cep 5–6 minūtes vai tikmēr, kamēr dārzeņi kļuvuši mīkstāki. Pieliec biezenī saberztu ķiploku un sautē vēl kādu minūti, līdz ķiploks atdevis aromātu. Katlā lej konservētos tomātus ar visu sulu, vēl pasāli un visu apmaisi. Ja tomātu gabali ir lieli, tos ar karoti sadali smalkāk. Pielej ūdeni vai buljonu, pieliec kartupeļus, izmērcētās pupas, cietā siera garoziņu un kubiņos sagrieztu cāļa fileju. Visu uz lēnas uguns gatavo aptuveni 20 minūtes, līdz cāļa fileja ir gatava, bet kartupeļi un pupas kļuvuši mīksti. Tad pieliec saplucinātās Kale kāposta lapas, labi samaisi, pieber sāli un piparus.

Pasniedz, pārkaisot ar rīvētu cieto sieru, smalki sagrieztiem pētersīļiem un grauzdētām cūku pupām.

Lai labi garšo! 

Apskati arī

Līdzīgas receptes