Grilmaize ar marinētām bietēm, spinātiem, fetas siera un pupu aizdaru

Lai pagatavotu šo spēcinošo un garšās izteiksmīgo maltīti,

Tev vajadzēs:
Pagatavošana

Sagriez maizi šķēlēs, pārkaisi ar smalki sakapātu timiānu un apslaki ar olīveļļu. Liec uz uzkarsētas grila pannas vai grila un viegli apbrūnini no abām pusēm. Iemērc pupas vismaz uz astoņām stundām, tad novāri, nokās un atdzesē. Ķiploka galviņai augšdaļu nogriez tā, lai griezumā būtu atsegta katra daiviņa, apslaki ar olīveļļu, pārber ar smalki sakapātu rozmarīnu, sāli un pipariem.

Kamēr vārās pupas, ķiploku liec cepeškrāsnī un cep, līdz tas kļuvis mīksts. Fetas sieru sagriez aptuveni 1 cm kubiņos. Cieto sieru sarīvē uz rupjas rīves. Ķiplokam izspied mīkstumu, visas sastāvdaļas liec bļodā un rūpīgi samaisi, apslaki ar citronu sulu, pieber sāli un piparus. Tvaicētas bietes sagriez aptuveni 0,5 cm biezās šķēlēs, apslaki ar etiķi un eļļu, pārber ar sezama sēklām, pieber sāli un piparus, apmaisi un ieliec ledusskapī uz stundu, lai visas garšas labi sajaucas. Pirms pasniegšanas bietes sajauc ar spinātu lapām.

Grilēto maizi apsmērē ar siera un pupu aizdaru, virsū liec biešu un spinātu maisījumu. Visu apslaki ar labu olīveļļu, balzametiķa vai biešu sīrupu, pārkaisi ar zirņu dīgstiem un ar grauzdētām pupām tekstūrai un papildu proteīna devai.

Lai labi garšo! 

Apskati arī

Līdzīgas receptes