Grillmaize:
- 6 šķēles Tavas iecienītākās svaigi ceptās maizes,
- 5g Timiāns,
- 20ml Olīveļļa,
- Sāls/Pipari
Feta siera un pupu aizdars:
- 80g Kaltētas cūku pupas,
- 150g Feta siers,
- 1 galviņa ķiploks,
- 40g Cietais siers,
- Sula 1/3 Citrona,
- 2 Zariņi rozmarīns,
- 10 ml Olīveļļa,
- Sāls/Pipari
Marinētas bietes:
- 3 Vidēja lieluma tvaicētas bietes,
- 25ml Sarkanvīna etiķis,
- 25ml Sezama sēklu eļļa,
- 1 tējkarote Sezama sēklas,
- Sāls/ Pipari
- 30g Grauzdētas pupas “Pupuchi”,
- 30g Zirņu dīgsti,
- 20ml Olīveļļa,
- 20ml Balzāmetiķa
vai biešu sīrupa
Gatavošanas metode:
1. Sagriež maizi šķēlēs, pārkaisa ar smalki sakapātu timiānu un apslaka ar olīveļļu. Liek
uz uzkarsētas grila pannas vai grila un viegli apbrūnina no abām pusēm.
2. Iemērc pupas uz vismaz 8h, tad novāra, nokāš un atdzesē. Ķiploka galviņai nogriež
augšdaļu, tā lai griezumā būtu atsegta katra daiviņa, apslaka ar olīveļļu, pārber ar smalki sakapātu rozmarīnu, sāla un piparo pēc garšas. Kamēr vārās pupas ķiploku
liek cepeškrāsnī un cep līdz tas ir kļuvis mīksts. Fetas sieru sagriež aptuveni 1cm
lielos kubiņos. Cieto sieru sarīvē uz rupjas rīves. Ķiplokam izspiež mīkstumu un visas
sastāvdaļas liek bļodā un rūpīgi apmaisa apslaka ar citronu sulu, sāla piparo pēc
garšas.
3. Tvaicētas bietes sagriež aptuveni 0.5cm biezās šķēlēs apslaka ar etiķi un eļļu, pārber
ar sezama sēklām, pievieno sāli un piparus pēc garšas, visu apmaisa un ievieto
ledusskapī uz kādu stundu, lai visas garšas labi sajaucas. Pirms pasniegšanas
bietes sajauc ar spinātu lapām.
4. Grilēto maizi apsmērē ar siera un pupu aizdaru, pa virsu kārto biešu un spinātu
maisījumu. Visu apslaka ar labu olīveļļu, balzāmetiķa vai biešu sīrupu, pārkaisa ar
zirņu dīgstiem un “Pupuchi” grauzdētām pupām tekstūrai un proteīniem.
Labu apetīti!
Receptes autors – Edgars Zaķis, restorāna Terra šefpavārs