Nekategorizēts

Kale kāposta un cūku pupu minestrone

Jums būs nepieciešams

  • 100g Sīpoli
  • 100g Selerijas kāti
  • 100g Burkāni
  • 200g Cūku pupas
  • 200g Cāļa fileja
  • 100g Puravi
  • 2 Ķiploka daiviņas
  • 100g Kartupeļi
  • 200g Konservēti tomāti
  • 150g Kalekāposts (Ziemas lapu kāposts)
  • 50g Cietais siers
  • 15g Pētersīļi
  • 50g Grauzdētas cūku pupas ar sāli
  • Ūdens vai vistas buljons pēc vajadzības
  • 30 ml Olīveļļaeļļa
  • Sāls/melnie pipari pēc garšās

* Kaltētās pupas uz 8 stundām (vai uz nakti) iemērc aukstā ūdenī. Visus dārzeņus nomazgā, nomizo un sagriež. Cieto sieru sarīvē uz smalkas rīves, bet garoziņu saglabā. Kale kāposta lapas noskalo un saplucina, atdalot no kātiem. Ņem piemērota izmēra katlu un uzkarsē uz vidēji spēcīgas liesmas, pielej eļļu un liek sīpolus, burkānus, puravus, selerijas kātus un šķipsnu sāls, maisot cep minūtes 5-6 vai līdz dārzeņi ir kļuvuši mīkstāki. Pievieno biezenī saberztu ķiploku un apsautē visu vēl kādu minūti, līdz ķiploks ir atdevis savu aromātu. Katlā lej konservētos tomātus ar visu sulu, vēl pasāla un visu apmaisa. Ja tomātu gabali ir lieli, tos ar karoti sadala smalkāk. Pievieno ūdeni, vai buljonu, kartupeļus, izmērcētās pupas un cietā siera garoziņu. un kubiņos sagrieztu cāļa fileju. Gatavo uz lēnas liesmas, līdz cāļa fileja ir gatava, bet kartupeļi un pupas ir kļuvuši mīksti, aptuveni 20 minūtes. Tad pievieno saplucinātās Kale kāposta lapiņas, labi izmaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz pārkaisot ar rīvētu cieto sieru, smalki grieztiem pētersīļiem un grauzdētām cūku pupām.

Lai labi garšo! ????