Nekategorizēts

Falafels no cūku pupām

Jums būs nepieciešams

  • 300 g lobītās cūku pupas
  • 1,5 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. kumīna sēklu
  • 1 šķipsniņā kajennas piparu
  • 1 šķipsniņa melno piparu
  • 1 šķipsniņā paprikas pulvera
  • 16 g turku zirņu miltu (un sauja miltu falafeļu apviļāšanai miltos)
  • Sāls pēc garšas
  • Sauja spinātu
  • Sauja pētersīļu

* Lobītās cūku pupas rūpīgi noskalo no miltiem, iemērc ūdenī un atstāj uz nakti uzbriest. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls, ieber cūku pupas un vāra līdz tās ir mīkstas. Kad pupas gatavas,  tās nokāš un noskalo aukstā ūdenī. Liek virtuves kombainā cūku pupas, garšvielas, ķiplokus, spinātus un pētersīļus, un maļ, līdz tiek iegūta viendabīga masa. Pievieno turku zirņu miltus un rūpīgi samaisa. No iegūtās masas veido bumbiņas, apviļā turku zirņu miltos un fritē aptuveni 9 minūtes. 

Ieteikums: kumīna sēklas var viegli apgrauzdēt un samalt, lai kumīna garša būtu vēl izteiktāka un piesātinātāka. 

Lai labi garšo! 😊