Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 250 g kaltētas lobītās cūku pupas
- 1 vidēja izmēra biete
- 3/4 laima sulas
- 1 tējkarote tahini
- 1 tējkarote paprikas pulvera
- 1 šķipsniņā paprikas pulvera
- 1,5 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa
- sāls un pipari pēc garšas
- ūdens pēc nepieciešamības
Kā pagatavot?
- Cūku pupas nomazgā un liek mērcēties ūdenī uz nakti.
- Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls, ieber cūku pupas un vāra līdz tās ir mīkstas. Kad pupas gatavas, tās nokāš un noskalo aukstā ūdenī.
- Liek virtuves kombainā visas sastāvdaļas, izņemot ūdeni, un blendē līdz tiek iegūta viendabīga masa.
- Ja sastāvdaļas slikti blendējas, pievieno nedaudz ūdens. Gala rezultātā jāiegūst bieza, krēmīga masa.
- Gatavo humusu iesakām baudīt ar iecienītāko maizīti un svaigiem dārzeņiem.