Jums būs nepieciešams
- 250 g kaltētas lobītās cūku pupas
- 1 vidēja izmēra biete
- 3/4 laima sulas
- 1 tējkarote tahini
- 1 šķipsniņā paprikas pulvera
- 1,5 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ķiploka daiviņa
- Sāls un pipari pēc garšas
- Ūdens pēc nepieciešamības
* Cūku pupas nomazgā un liek mērcēties ūdenī uz nakti. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls, ieber cūku pupas un vāra līdz tās ir mīkstas. Kad pupas gatavas, tās nokāš un noskalo aukstā ūdenī. Liek virtuves kombainā visas sastāvdaļas, izņemot ūdeni, un blendē līdz tiek iegūta viendabīga masa. Ja sastāvdaļas slikti blendējas, pievieno nedaudz ūdens. Gala rezultātā jāiegūst bieza, krēmīga masa. Gatavo humusu iesakām baudīt ar iecienītāko maizīti un svaigiem dārzeņiem.
Lai labi garšo!