Jums būs nepieciešams
- Tortilla čipsiem
- 1 glāze kukurūzas milti
- 1 glāze Pupuchi milti
- 1½ tējkarotes jūras sāls
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- 1 tējkarote svaigi samalti pipari
- 60ml olīveļļa
- 100ml ūdens
- Avokado mērcei
- 2 – 3 gatavi avokado
- 3 ķiploka daiviņas
- Kādas 3 palielas saujas pētersīļu lapas
- 7 – 8 ēd.k. olīveļļa
- 3 ēd.k. citrona sula
- Sāls un pipari pēc garšas
* Maisīšanas traukā sajauc miltus, sāli, piparus un cepamo pulveri. Pievieno olīveļļu un sajauc ar rokām līdz mīkla veido drupačas. Pievieno 100ml silta ūdens un maisa, līdz mīkla veido viendabīgu masu. Ja mīkla labi nelīp kopā, pievienojiet mazliet vairāk ūdens.
Uzkarsē krāsni līdz 175 ° C.
Uzlieciet mīklas bumbiņu uz cepampapīra loksnes un izlīdziniet. Mīklai virsū uzlieciet vēl vienu cepampapīra sloksni un, izmantojot rullīti, veidojiet mīklu pēc iespējas plānāku. Jo plānāka ir mīkla, jo vieglāki un kraukšķīgāki būs čipsi. Noņemiet cepamā papīra augšējo slāni un sadaliet mīklu. Cepiet 12-15 minūtes, līdz čipsi kļūst zeltaini brūni. Mīkla pietiks 2-3 pilnām cepampannām!
Pagatavo @naskoties_zane avokado mērci – bļodā liek pētersīļus, ķiploka daiviņas, avokado, pievieno olīveļļu, citrona sulu un ar rokas blenderi sablendē gandrīz viendabīgā masā. Beigās pēc garšas pievieno arī sāli un piparus.
Uzkodu pasniedz un apēd, avokado mērci lietojiet bagātīgi.
Lai labi garšo!