Tortiljas čipsi no Pupuchi miltiem ar avokado mērci

Lai pagatavotu šo Latīņamerikas garšās ieturēto, bet Latvijas pākšaugu akcentēto uzkodu,

Tev vajadzēs:

* tortiljas čipsiem

* avokado mērcei:

Pagatavošana

Maisīšanas traukā sajauc miltus, sāli, piparus un cepamo pulveri. Pievieno olīveļļu un sajauc ar rokām, līdz mīkla veido drupačas. Pievieno 100 ml silta ūdens un maisi, līdz mīkla veido viendabīgu masu. Ja tā labi nelīp kopā, pievieno mazliet vairāk ūdens.

Krāsni uzkarsē līdz 175 °C. Uzliec mīklas bumbiņu uz cepampapīra loksnes un izlīdzini. Mīklai virsū uzliec vēl vienu cepampapīra loksni un ar rullīti mīklu padari pēc iespējas plānāku. Jo plānāka tā ir, jo vieglāki un kraukšķīgāki būs čipsi. Noņem cepampapīra augšējo slāni un mīklu sadali. Cep 12–15 minūtes, līdz čipsi kļūst zeltaini brūni. Mīklas pietiks divām trim pilnām cepešpannām.

Pagatavo @naskoties_zane avokado mērci – bļodā liec pētersīļus, ķiploka daiviņas, avokado, pievieno olīveļļu, citrona sulu un ar rokas blenderi visu sakul gandrīz viendabīgā masā. Beigās pēc garšas pieliec sāli un piparus. Uzkodu pasniedz, bagātīgi lietojot avokado mērci.

Lai labi garšo!

Apskati arī

Līdzīgas receptes