SASTĀVDAĻAS: 100g Sīpoli, 100g Selerijas kāti, 100g Burkāni, 250g Kartupeļi, 150g Selerijas sakne, 200g Kaltētas cūku pupas, 50g Bekons, 15g Pētersīļi, 50g Grauzdētas pupas, 100ml Salds krējums, Ūdens pēc vajadzības, 15ml Augu eļļa, Sāls/melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana: Kaltētās cūku pupas iemērc aukstā ūdenī uz 8 stundām vai uz nakti. Visus dārzeņus nomizo un sagriež aptuveni 1cm lielos kubiņos, bekonu tāpat. Piemērota izmēra katlu uzkarsē uz mērenas liesmas, tad ielej eļļu un katlā liek sīpolus un bekonu. Laiku pa laikam apmaisot, cep līdz tie sāk iegūt zeltainu krāsu, tad liek klāt selerijas kātus un pēc mirkļa arī burkānus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Kad burkāni un selerijas ir gandrīz gatavi, tiem pievieno kartupeļus, selerijas sakni, nosusinātas izmērcētās pupas un visu pārlej ar saldu krējumu un ūdeni – atkal pasāla un piepiparo pēc garšas. Vāra līdz kartupeļi un pupas ir mīksti, tad pievieno smalki grieztus pētersīļus un pēc divām minūtēm ņem nost no liesmas. Zupu var baudīt klasiskajā versijā vai kā biezzupu – izteiktākai garšai un tekstūrai dekorējam ar grauzdētajām pupām. Labu apetīti!

Receptes autors – Edgars Zaķis, restorāna Terra šefpavārs