100g Smalkos kubiņos griezti sīpoli, 100g Stienīšos griezti selerijas kāti, 100g Ripiņās sagriezti burkāni, 200g Izmērcētas kaltētas cūku pupas, 200g Cāļa fileja, 100g Smalkos salmiņos sagriezti puravi, 2 Ķiploka daiviņas saberztas biezenī, 100g Kubiņos sagriezti kartupeļi, 200g Konservēti tomāti, 150g Kalekāposts (Ziemas lapu kāposts), 50g Cietais siers, 15g Pētersīļi, 50g Grauzdētas cūku pupas ar sāli, Ūdensvai vistas buljonspēc vajadzības, 30 ml Olīveļļaeļļa, Sāls/melnie pipari pēc garšās

#1 Kaltētās pupas uz 8 stundām (vai uz nakti) iemērc aukstā ūdenī. Visus dārzeņus nomazgā, nomizo un sagriež. Cieto sieru sarīvē uz smalkas rīves, bet garoziņu saglabā. Kalekāposta lapas noskalo un saplucina, atdalot no kātiem.

#2 Ņem piemērota izmēra katlu un uzkarsē uz vidēji spēcīgas liesmas, pielej eļļu un liek sīpolus, burkānus, puravus, selerijas kātus un šķipsnu sāls, maisot cep minūtes 5-6 vai līdz dārzeņi ir kļuvuši mīkstāki. Pievieno biezenī saberztu ķiploku un apsautē visu vēl kādu minūti, līdz ķiploks ir atdevis savu aromātu. Katlā lej konservētos tomātus ar visu sulu, vēl pasāla un visu apmaisa. Ja tomātu gabali ir lieli, tos ar karoti sadala smalkāk. Pievieno ūdeni, vai buljonu, kartupeļus, izmērcētās pupas un cietā siera garoziņu. un kubiņos sagrieztu cāļa fileju. Gatavo uz lēnas liesmas, līdz cāļa fileja ir gatava, bet kartupeļi un pupas ir kļuvuši mīksti, aptuveni 20 minūtes. Tad pievieno saplucinātās Kalekāposta lapiņas, labi izmaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

#3 Pasniedz pārkaisot ar rīvētu cieto sieru, smalki grieztiem pētersīļiem un grauzdētām cūku pupām.

Labu apetīti!Receptes autors – Edgars Zaķis, restorāna Terra šefpavārs