1. Grillmaize:

6 šķēles Tavas iecienītākās svaigi ceptās maizes, 5g Timiāns, 20ml Olīveļļa, Sāls/Pipari

  • Feta siera un pupu aizdars:

80g Kaltētas cūku pupas, 150g Feta siers, 1 galviņa ķiploks, 40g Cietais siers, Sula 1/3 Citrona, 2 Zariņi rozmarīns, 10 ml Olīveļļa, Sāls/Pipari

  • Marinētas bietes:

3 Vidēja lieluma tvaicētas bietes, 25ml Sarkanvīna etiķis, 25ml Sezama sēklu eļļa, 1 tējkarote Sezama sēklas, Sāls/ Pipari30g Grauzdētas pupas “Pupuchi”, 30g Zirņu dīgsti, 20ml Olīveļļa, 20ml Balzāmetiķa vai biešu sīrupa

Gatavošanas metode:

  1. Sagriež maizi šķēlēs, pārkaisa ar smalki sakapātu timiānu un apslaka ar olīveļļu. Liek uz uzkarsētas grila pannas vai grila un viegli apbrūnina no abām pusēm.
  2. Iemērc pupas uz vismaz 8h, tad novāra, nokāš un atdzesē. Ķiploka galviņai nogriež augšdaļu, tā lai griezumā būtu atsegta katra daiviņa, apslaka ar olīveļļu, pārber ar smalki sakapātu rozmarīnu, sāla un piparo pēc garšas. Kamēr vārās pupas ķiploku liek cepeškrāsnī un cep līdz tas ir kļuvis mīksts. Fetas sieru sagriež aptuveni 1cm lielos kubiņos. Cieto sieru sarīvē uz rupjas rīves. Ķiplokam izspiež mīkstumu un visas sastāvdaļas liek bļodā un rūpīgi apmaisa apslaka ar citronu sulu, sāla piparo pēc garšas.
  3. Tvaicētas bietes sagriež aptuveni 0.5cm biezās šķēlēs apslaka ar etiķi un eļļu, pārber ar sezama sēklām, pievieno sāli un piparus pēc garšas, visu apmaisa un ievieto ledusskapī uz kādu stundu, lai visas garšas labi sajaucas. Pirms pasniegšanas bietes sajauc ar spinātu lapām.
  4. Grilēto maizi apsmērē ar siera un pupu aizdaru, pa virsu kārto biešu un spinātu maisījumu. Visu apslaka ar labu olīveļļu, balzāmetiķa vai biešu sīrupu, pārkaisa ar zirņu dīgstiem un “Pupuchi” grauzdētām pupām tekstūrai un proteīniem.

Labu apetīti!Receptes autors – Edgars Zaķis, restorāna Terra šefpavārs