Salātu pagatavošana ir viena no radošākajām un variāciju ziņā neizsmeļamākajām nodarbēm. Šoreiz mūsu uzmanību piesaistīja pupiņu krājumi virtuves plauktos un saldētavā. Rezultāts ir bezgala gards un, lai arī sātīgs, bezgala atsvaidzinošs. Pateicoties citrona mērcei.


Nepieciešams:

1 sauja novārītu balto pupiņu
1 sauja novārītu tumšo pupiņu
1 sauja novārītu cūku pupu (izmantoju saldētās)
1 sauja noblanšētu sviesta pupiņu (izmantoju saldētās)

Mērcei:

1/2 vidēji liela citrona sulas
svaigas dilles vai citi zaļumi
1 ēd.k. salātu eļļas
1 tējk. saldās čilli mērces
škipsniņa sāls, ja pupiņas nav vārītas vieglā sālsūdenī

Pagatavošana:

Vieglā sālsūdenī novāra pupiņas, nokāš un atdzesē (var izmantot arī veikalos nopērkamās konservētās pupiņas). Liek visu veidu pupas bļodā, pievieno mērces sastāvdaļas un viegli iecilā salātos. Sanāk ļoti garšīgi salāti, ar kuriem pilnīgi pietiek, lai divi cilvēki paēstu, piemēram, pusdienas.